Het gaat goed met de bedrijven in Noord-Oost Gelderland, de werkgelegenheid breidt zich de afgelopen jaren flink uit. De mensen in Noord-oost Ede zijn een ijverig en ondernemend volk die vooral  niet houden van stil zitten. Daarom ontstaan er in het buitengebied, de kraamkamer, bedrijven die potentie hebben om door te groeien en dat kan niet in het buitengebied. Maar ook de ondernemers op de bestaande bedrijventerreinen zitten niet stil en hebben behoefte aan bedrijfsruimte.

De bestaande industrieterreinen hebben weinig groeimogelijkheden meer. Het Laar in Wekerom was de laatste en  is nu ook geheel gevuld.  Na een langzame start in 2015, is het nu, een mooi bedrijventerrein met prachtige bedrijven die bruisen van ondernemerschap. Daarom hebben we vanuit ondernemersvereniging Wekerom & De Valk de gemeente Ede benaderd om mee te denken in de mogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in het samen opzetten van een enquête om de behoefte te peilen naar bedrijventerrein. De gemeente heeft aangegeven dat werken en wonen zo veel mogelijk te verbinden, gezien de uitbreiding van de woningaantal in de diverse dorpen zal er ook meer werkgelegenheid zijn.

De enquête zal, na verwachting, begin 2022 verstuurd worden door de gemeente Ede. Heeft u of iemand in uw nabije omgeving interesse in een kavel? Vul dan in ieder geval de enquête in. Als Ondernemersvereniging willen wij nog opmerken dat het belangrijk is om te reageren, hoe meer vraag er is naar bedrijventerrein hoe meer prioriteit het heeft voor de gemeente Ede én de provincie Gelderland.

We houden u op de hoogte en bedanken u alvast voor de medewerking.